It looks like you're trying to visit our USA store, would you like to go to our UK store?

Tüm Alışverişlerde Kargo Bedava!- Kapıda Ödeme +5,00 TL

Gizlilik Politikası

YASAL DAYANAK

www.ipekkehribar.com (bundan böyle kısaca İPEKKEHRİBAR olarak anılacaktır), online internet sitemizden (“Site”) güvenerek alışveriş yapan müşterilerinin kişisel verilerine ve bundan doğan haklara büyük önem vermektedir.İpekkehribar (“Mağazamız / Firmamız”) ile paylaştığınız bilgilerin gizliliğine önem veriyoruz. Aşağıdaki maddeler, ipekkehribar ile toplanan kişisel verilerin neler olduğu, söz konusu veri bilgilerinin hangi amaçlar için toplandığı, hangi şekillerde kullanıldığı, bu bilgileri nasıl değiştirebileceğinizi ve bizimle nasıl iletişime geçebileceğiniz gibi konuları içermektedir.

 

NOT: Bu Gizlilik Politikasına ilişkin sorularınız veya burada ele alınmayan sorunlarınız olması durumunda info@ipekkehribar.com müşteri hizmetleri ekibine e-posta yoluyla veya +90 850 840 37 97 numaralı telefonu arayarak ipekkehribar ile iletişime geçebilirsiniz.​ 

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik, kişisel verilerin işlenmesi ya da korunması ile ilgili hükümler içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ise, kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliği ile ilgili birtakım yaptırımlar öngörmüştür. İpekkehribar olarak, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği çerçevesinde siz müşterilerimizle kuracağımız sözleşmelerden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve en iyi hizmeti verebilmek amacıyla siz üyelerimizin ve müşterilerimizin kişisel verilerinin işlenmesine ihtiyaç duymaktayız.​

 

Herhangi bir sitede ipekkehribar.com logosunu görmeniz bu güvenlik kurallarının o sitede geçerli olduğu anlamına gelmez. URL'yi kontrol etmeniz ve gerçekten ipekkehribar.com’a ait bir sayfa olduğundan emin olmanız gerekir. Zira logomuzu izinsiz ve kötü niyetle kullanmak isteyen kişiler olabilir. Böyle durumlarda lütfen bizimle iletişim kurarak durumu bildiriniz.

 

GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

 

​Mağazamızda verilen tüm servisler ve “Mustafa Kemal Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı ODTÜ TEKNOKENT Bilişim İnovasyon Merkezi 280/G-1260 Zemin Kat (0850 840 3797) ÇANKAYA/ANKARA adresinde kayıtlı ALİM ARAZ firmamıza aittir ve firmamız tarafından işletilir.

 

İPEKKEHRİBAR, çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir. 

 

Firma, fiyatlar ve sunulan ürün ve hizmetler üzerinde değişiklik yapma hakkını her zaman saklı tutar.Firma, dilediği zaman sitede sunulan hizmetleri ve işbu sözleşme şartlarını kısmen veya tamamen değiştirebilir. Değişiklikler sitede yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olacaktır. Değişiklikleri takip etmek Kullanıcı’nın sorumluluğundadır. Kullanıcı, sunulan hizmetlerden yararlanmaya devam etmekle bu değişiklikleri de kabul etmiş sayılır. 

 

Üyelik veya İPEKKEHRİBAR üzerindeki çeşitli form ve anketlerin doldurulması suretiyle üyelerin sipariş,üyelik ve kullanım esnasında oluşan bilgiler gibi, yani kendileriyle ilgili bir takım kişisel bilgileri (isim-soy isim, firma bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri gibi) Mağazamız tarafından işin doğası gereği toplanmaktadır. 

 

İPEKKEHRİBAR bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon teklifleri gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir, sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçimi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle bildirim yapabilir. 

 

İPEKKEHRİBAR üzerinden veya e-posta ile gerçekleştirilen onay sürecinde, üyelerimiz tarafından mağazamıza elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgiler, Üyelerimiz ile yaptığımız "Kullanıcı Sözleşmesi" ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında üçüncü kişilere açıklanmayacaktır.

 

Sitenin üyelerinin birbirleri veya üçüncü şahıslarla olan ilişkileri kendi sorumluluğundadır. 

 

Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve verilen hizmet ile ilgili çıkabilecek sorunların veya uyuşmazlıkların hızla çözülmesi için, Firmamız, üyelerinin IP adresini kaydetmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

 

İPEKKEHRİBAR, Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, talep edilen bilgileri kendisi veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla kullanabilir.  Kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak için de kullanılabilir. İPEKKEHRİBAR tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Mağazamız üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; Firmamız ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından, "Üyelik Sözleşmesi" ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, üyelerimizin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.

 

Site’de yer alan bilgiler hiçbir şekilde çoğaltılamaz, yayınlanamaz, kopyalanamaz, sunulamaz ve/veya aktarılamaz. Site’nin bütünü veya bir kısmı diğer bir internet sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz. 

 

İPEKKEHRİBAR, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının (kişi adı-soyadı, adresi, telefon numarası, cep telefonu, e-posta adresi gibi, kullanıcı’yı tanımlamaya yönelik her türlü diğer bilgiler) kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

 

KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ

 

İPEKKEHRİBAR, alışveriş sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır.

 

İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır.

 

Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak RAPİD SSL 256 BIT Secure 256 BIT SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaşır. Kredi Kartı bilgilerinizi girdiğiniz sayfanın sağ alt köşesinde bulunan kilit resmi bu sayfanın SSL ile şifrelendiğini gösterir ve üzerine tıkladığınızda şifrelemenin hangi firmaya ait olduğunu belirtir. İPEKKEHRİBAR Türkiye’nin en yaygın online ödeme altyapısı  İYZİCO e-ticaret Sanal Pos  sistemini kullanmaktadır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.

 

Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği firmamiz tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı'na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir.

 

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 256 bit SSL (Secure Sockets Layergüvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.

 

Bilgi hattı veya müşteri hizmetleri servisi bulunan ve açık adres ve telefon bilgilerinin belirtildiği İnternet alışveriş siteleri günümüzde daha fazla tercih edilmektedir. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilir, online alışveriş hizmeti sağlayan firmanın güvenirliği konusunda daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz. 

 

NOT : İnternet alışveriş sitelerinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan ürünü aldığınız mağazanın bütün telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer güvenmiyorsanız alışverişten önce telefon ederek teyit edin. Firmamıza ait tüm online alışveriş sitelerimizde firmamıza dair tüm bilgiler ve firma yeri belirtilmiştir.

 

MAİL ORDER KREDİ KART BİLGİLERİ GÜVENLİĞİ

 

Kredi kartı mail-order yöntemi ile bize göndereceğiniz kimlik ve kredi kart bilgileriniz firmamız tarafından gizlilik prensibine göre saklanacaktır. Bu bilgiler olası banka ile oluşubilecek kredi kartından para çekim itirazlarına karşı 60 gün süre ile bekletilip daha sonrasında imha edilmektedir. Sipariş ettiğiniz ürünlerin bedeli karşılığında bize göndereceğiniz tarafınızdan onaylı mail-order formu bedeli dışında herhangi bir bedelin kartınızdan çekilmesi halinde doğal olarak bankaya itiraz edebilir ve bu tutarın ödenmesini engelleyebileceğiniz için bir risk oluşturmamaktadır. 

 

ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİ VE UYGULAMALAR

 

İPEKKEHRİBAR,  web sitesi dâhilinde başka sitelere link verebilir. Firmamız, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Firmamıza ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İş bu sözleşmedeki Gizlilik Politikası Prensipleri, sadece Mağazamızın kullanımına ilişkindir, üçüncü taraf web sitelerini kapsamaz. 

 

İSTİSNAİ HALLER

 

İPEKKEHRİBAR vermiş olduğunuz tüm kişisel kimlik bilgilerinizi gizli tutar. Ancak yaptığınız alışverişlerde ürünü satın aldığınızda, ürünü teslim edebilmek için adınızı ve adresinizi bildirmeniz zorundadır. Bu iki bilgi ürünün size ulaşması aşamasında lojistik firmasına verilir. 

 

Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Firmamız, iş bu "Gizlilik Politikası" hükümleri dışında kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar sınırlı sayıda olmak üzere;Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik v.b. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlülükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak, Mağazamızın kullanıcılarla akdettiği "Üyelik Sözleşmesi" nin ve diğer sözleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;

 

Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;

 

Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi vermenin gerekli olduğu hallerdir. 

 

E-POSTA GÜVENLİĞİ

 

Mağazamızın Müşteri Hizmetleri’ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, ASLA kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi YAZMAYINIZ. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. İPEKKEHRİBAR e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.

 

TARAYICI ÇEREZLERİ 

 

Firmamız, mağazamızı ziyaret eden kullanıcılar ve kullanıcıların web sitesini kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyası (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası site hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet'in kullanımını kolaylaştırır.

 

Teknik iletişim dosyası,  siteyi kaç kişinin ziyaret ettiğini, bir kişinin siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından  dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.​

 

​TANIMLAMA BİLGİLERİNİ (ÇEREZLERİ) NASIL KULLANIYORUZ?

 

“Tanımlama bilgisi”, sabit diskinize depolanan size ilişkin bilgilerdir. İPEKKEHRİBAR kullanıcılarına ilişkin tanımlama bilgileri, sizi eski ziyaretçi olarak görür ve siz sitede dolaştıkça, sistemimizin alışveriş sepetiniz ile diğer alışveriş bilgilerinizi hatırlamasını sağlar. Sistemimizin bilgisayarınıza tanımlama bilgisi atamasına müsaade ettiğinizde, ziyaret başına tek seferden fazla şifre girmeniz gerekmeyecektir. Böylelikle sitemizde gezinirken zaman kazanmış olursunuz. Tanımlama bilgileri, aynı zamanda ilgilerinizi öğrenmemize ve Sitemizdeki deneyimlerinizi üst düzeylere çıkarmamıza olanak tanır. Örneğin, tanımlama bilgileri sayesinde sizin eski müşterilerimizden olduğunuzu ve Sitemiz üzerinden yaptığınız alışverişlerinizde, sistemimizin ürün seçimlerinizi hatırlaması için kullanıyoruz. Ancak tanımlama bilgilerini kullanarak Kişisel (e-posta adresiniz hariç) ve Finansal Bilgilerinizi depolamıyoruz. Birçok İnternet tarayıcısı, tanımlama bilgilerini otomatik olarak kabul eder ve tarayıcınızın, söz konusu tanımlama bilgilerini kullanmaması konusunda talimat verebilme seçeneği sunar. Bu işlevi etkisizleştirdiğinizde siteyi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak İPEKKEHRİBAR alışveriş deneyiminin bazı özellikleri yitirilebilir.

 

Online reklam verebilmek için piksellerden veya bağımsız GIF dosyalarından faydalanmaktayız. Söz konusu GIF dosyaları, reklam yönetim ortağımız tarafından sağlanır. Bu dosyalar sayesinde, İnternet tarayıcınızdaki eşsiz tanımlama bilgilerini saptar ve böylelikle hangi reklamların kullanıcıları Sitemize yönlendirdiğini öğrenmemizi sağlar. Tanımlama bilgisi bizim ile çalışan bir başka reklamcı tarafından yerleştirilir. Tanımlama Bilgisi ve Ön Plan teknolojileri yardımıyla, edindiğimiz ve paylaştığımız bilgiler anonim bir nitelik kazanır ve kişisel olarak saptanamaz. Söz konusu teknolojiler, isim, adres, telefon numarası veya e-posta adresi gibi bilgilerinizi içermeyecektir.

 

SONUÇ

 

İPEKKEHRİBAR, iş bu "Gizlilik Politikası" hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Site’yi her kullanışınızda o an yürürlükte olan Gizlilik Politikasına tabi olacaksınız ve Site’yi her ziyaretinizde koşulları kabul ettiğinizden emin olmak için bu metni gözden geçirmelisiniz. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

 

Taraflar arasında işbu sözleşme ile ilgili işlemler için çıkabilecek her türlü uyuşmazlıklarda Taraflar’ın defter, kayıt ve belgeleri ile ve bilgisayar kayıtları ve faks kayıtları 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca delil olarak kabul edilecek olup, kullanıcı bu kayıtlara itiraz etmeyeceğini kabul eder.

 

Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için info@ipekkehribar.com adresine e-mail gönderebilirsiniz. Firmamıza aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Mustafa Kemal Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı ODTÜ TEKNOKENT Bilişim İnovasyon Merkezi 

280/G-1260 Zemin Kat Cozone -ipekkehribar ÇANKAYA/ANKARA

Maltepe Vergi Dairesi

www.ipekkehribar.com / e-posta: info@ipekkehribar.com

İletişim: +90 850 840 3797 / +90 552 260 3763